Impressie afbeelding

De Jonge Specialist staat voor sterke onderhandelingspositie voor alle aios, anios en arts-onderzoekers. We initiëren, coördineren en stimuleren initiatieven ter bewaking en verbetering van de opleiding tot medisch specialist en de arbeidsomstandigheden. Door lid te zijn van De Jonge Specialist ben je ook lid van de LAD en verbonden aan de KNMG. Voor meer informatie over De Jonge Specialist en/of een zeer gewaardeerd lidmaatschap, bezoek onze website: www.dejongespecialist.nl.

Het DJS Congres wordt georganiseerd door De Jonge Specialist in samenwerking met de Federatie Medisch Specialisten, de LAD en de VvAA.

De Federatie Medisch Specialisten staat voor 22.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. De Federatie verenigt alle 33 specialismen, ondersteunt bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreekt met één krachtige stem in politiek en samenleving, onder het motto ‘samen gaan we voorop in vernieuwing’. Zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld. Medisch specialisten zijn lid van een van de 33 wetenschappelijke verenigingen die de Federatie vormen.

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) is de grootste en meest invloedrijke werknemersorganisatie voor (aankomende) artsen in dienstverband in Nederland en enkele aanverwante beroepsgroepen. De LAD heeft ruim 33.000 leden. Daarmee is de LAD een partner waar de zorgsector niet omheen kan. De LAD komt op voor de belangen van alle (aankomende) artsen in dienstverband – van coassistent tot arts in opleiding tot specialist (aios), van basisarts tot medisch specialist, van jeugdarts tot psychiater en van bedrijfsarts tot specialist ouderengeneeskunde en een aantal aanverwante beroepsgroepen.

De VvAA is een beroepsoverstijgend collectief en geeft stem en steun aan inmiddels ruim 123.000 (para)medici. Zodat alles buiten het verlenen van zorg uitstekend geregeld is en u alle aandacht en tijd hebt voor uw primaire taak. VvAA laat uw stem horen op zorgbrede thema’s als de vrije artsenkeuze, bezieling en het (ont)regelen van de zorg. Daarnaast ondersteunen we u met kennis, advies en diensten, specifiek voor uw situatie, beroepsgroep of onderneming.